top of page

Mini plikyti pyragėliai (Receptas)


plikyti sausainiai_Alfo receptas
Shutterstock.com nuotr.

Plikytiems pyragėliams pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės vandens

  • 100 g kokybiško sviesto

  • 1 stiklinės kvietinių miltų (550D)

  • 2 kiaušinių

1. Į puodą pilkite stiklinę vandens, dėkite sviestą. Viską užvirkite.

2. Suberkite miltus, sumažinkite kaitrą ir intensyviai maišykite. Galite tešlą šiek tiek patrinti į puodo dugną, kad ji tolygiau išsimaišytų.

3. Šiek tiek pakaitinkite (iki 1 min.), kad tešla būtų vientisesnė.

4. Išjunkite kaitinimą ir atvėsinkite tešlą tiek, kad į ją būtų galima dėti kiaušinius (maždaug 50

temp. °C). Jei tikrinsite pirštais, tešla turėtų būti šilta, bet ne karšta. Nes priešingu atveju kiaušinis tešloje iškeps.

5. Į tešlą gerai įmaišykite vieną kiaušinį, tada – antrą.

6. Dviem šaukšteliais formuokite nedidėlius pyragėlius ir dėkite juos į skardą, išklotą kepimo

popieriumi.

7. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 °C temp. ir jokiu būdu neatidarinėkite durelių, nes kitaip

pyragėliai subliukš. Naudokite orkaitės kaitinimą iš viršaus ir apačios.

8. Kai pyragėlių paviršius apdžius ir nebesimatys drėgmės lašelių, sumažinkite temperatūrą iki 180 °C temp. ir kepkite toliau. Visas kepimas turėtų trukti apie 30 min.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page