Plikytiems pyragėliams pagaminti reikia:
1 stiklinės vandens
100 g kokybiško sviesto
1 stiklinės kvietinių miltų (550D)
2 kiaušinių
1. Į puodą pilkite stiklinę vandens, dėkite sviestą. Viską užvirkite.
2. Suberkite miltus, sumažinkite kaitrą ir intensyviai maišykite. Galite tešlą šiek tiek patrinti į puodo dugną, kad ji tolygiau išsimaišytų.
3. Šiek tiek pakaitinkite (iki 1 min.), kad tešla būtų vientisesnė.
4. Išjunkite kaitinimą ir atvėsinkite tešlą tiek, kad į ją būtų galima dėti kiaušinius (maždaug 50
temp. °C). Jei tikrinsite pirštais, tešla turėtų būti šilta, bet ne karšta. Nes priešingu atveju kiaušinis tešloje iškeps.
5. Į tešlą gerai įmaišykite vieną kiaušinį, tada – antrą.
6. Dviem šaukšteliais formuokite nedidėlius pyragėlius ir dėkite juos į skardą, išklotą kepimo
popieriumi.
7. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 °C temp. ir jokiu būdu neatidarinėkite durelių, nes kitaip
pyragėliai subliukš. Naudokite orkaitės kaitinimą iš viršaus ir apačios.
8. Kai pyragėlių paviršius apdžius ir nebesimatys drėgmės lašelių, sumažinkite temperatūrą iki 180 °C temp. ir kepkite toliau. Visas kepimas turėtų trukti apie 30 min.
Gardžių atradimų.
Comments