Alfas siūlo išbandyti netradicinį midijų padažą, kuriame puikiai derės mangai ir kokosų
pienas. Šis patiekalas tiesiog priblokš, o kokteilis su citrinžole puikiai jį papildys.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 10–15 min.
Midijoms kokosų ir mangų padaže pagaminti reikia:
100 g pekininio kopūsto
2 svogūnėlių
1 raudonos aitriosios paprikos
1 lazdelės citrinžolės
2–3 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
30 g imbiero
2–3 skiltelių česnako
½ sunokusio mango
1 šaukšto DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
1½ kg midijų
300 ml kokosų pieno
3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Poke“
1 žaliosios citrinos
1 saujelės bazilikų lapelių
1. Pekininį kopūstą supjaustykite šiaudeliais, svogūnėlius – plonais griežinėliais.
2. Aitriąją papriką susmulkinkite, citrinžolės lazdelę perpjaukite į kelias dalis.
3. ZYLE ketaus puode įkaitinkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir į jį sudėkite smulkintas
daržoves.
4. Imbierą, česnaką smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kepamas daržoves, išmaišykite.
5. Mangą supjaustykite nedideliais kubeliais.
6. DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemą sudėkite į puodą ir gerai išmaišykite. Dėkite
nuplautas midijas.
7. Pilkite kokosų pieną, viską pagardinkite KIKKOMAN padažu „Poke“ ir gerai
išmaišykite. Sudėkite smulkintą mangą ir uždengę dangčiu troškinkite apie 2–3 min.
8. Troškintas midijas sudėkite į lėkštę ir pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.
9. Papuoškite bazilikų lapeliais.
Skanaus.