
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
žiupsnelio šviežių bazilikų
žiupsnelio šviežių čiobrelių
1 citrinos sulčių
350 ml šviesaus alaus
3 skiltelių česnako
2 šalotinių svogūnų
2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
2 šaukštų sviesto
1 kg midijų
žiupsnelio šviežių petražolių
druskos, pipirų
1. Prikaistuvyje aukštais kraštais įkaitinkite aliejų ir 1 šaukštą sviesto. Suberkite smulkintą svogūną, česnaką ir čiobrelius. Pakepinkite.
2. Suberkite midijas ir pakepinkite apie minutę.
3. Supilkite alų. Uždenkite ir ant lengvos ugnies troškinkite apie 10 min.
4. Sudėkite likusį sviestą, smulkintas petražoles ir bazilikus, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais.