top of page

Menkės maltinukų („Croquette“) receptas

Menkės „Croquette“ yra net vaikų mėgstamas patiekalas, kurį galima valgyti rankomis, patogu pasiimti į iškylą, o taip pat tai yra puikus užkandis užsukus svečiams ar mėgaujantis kino vakaru namuose. Trašku, nostalgiška, patogu ir, žinoma, labai gardu.


menkės maltinukai_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

8 asm.


Menkės maltinukams pagaminti reikia:

  • 600 g šviežios menkės

  • 2 ropinių svogūnų

  • 2 šaukštų aliejaus + 2 šaukštų sviesto

  • 6 juostelių serano kumpio

  • 2 aitriųjų paprikų be sėklų

  • 2 tarkuotų citrinų žievelių

  • saujos smulkintų petražolių

  • 1 stiklinės pieno

  • 6 šaukštų miltų

  • 3 šaukštų vandens

  • 4 kiaušinių

  • 2 saujų džiūvėsėlių

  • 1⁄2 l aliejaus kepti

  • druskos, pipirų

1. Smulkiai sukapokite svogūną. Įkaitinkite aliejų su sviestu ir apkepinkite jį. Tada suberkite smulkintą aitriąją papriką, kumpio ir menkės kubelius. Maišydami pakepinkite.

Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir kapotas petražoles, supilkite pieną, pagardinkite druska ir pipirais. Truputį patroškinkite.

2. Miltus su vandeniu gerai išplakite. Po truputį supilkite juos į ruošiamą žuvį. Gerai išmaišykite. Masė turėtų stipriai sutirštėti. Nukelkite nuo ugnies ir palikite vėsti per naktį.

3. Iš gautos masės suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepkite pirštelius. Išimkite ant popierinių servetėlių, kad nugertų riebalų perteklių.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page