Tortilijų paplotėlius su įdarais mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Traškūs ir sveikatai labiau palankūs tortilijų paplotėliai su kumpio ir mango įdaru gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams, priešpiečiams ar į pavasarinį žygį. Pagal šį receptą pagaminsite greitai ir lengvai.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
1 asm.
Sveikesniems tortilijų paplotėliams pagaminti reikia:
Vietoje 2 tortilijų - pilno grūdo tortilijų
Ne 3 šaukštų tarkuoto riebaus sūrio, o liesesnio sūrio
3 šaukštų ne smulkintos rūkytos dešros, o smulkinto virto kumpio
2 šaukštų ne traškių svogūnų, o pjaustytų svogūnų laiškų
2 šaukštų ne smulkintų konservuotų ananasų, o smulkinto šviežio mango
¼ šaukštelio ne aitriosios paprikos miltelių, o tiesiog aitriosios paprikos
2 šaukštų ne pomidorų padažo, o DAUMANTŲ KARALIŠKAS pomidorų padažo „Nepridėtą Cukrų“
1 šaukšto ne aliejaus kepimui, o ypač tyro alyvuogių aliejaus
Keleto kalendros lapelių
1. Ant pilno grūdo tortilijos berkite 2 šaukštus sūrio, kumpio gabaliukus, pjaustytus svogūnų laiškus, pjaustyto mango ir aitriosios paprikos gabaliukus, dėkite DAUMANTŲ KARALIŠKAS pomidorų padažo „Nepridėtą Cukrų“.
2. Suberkite likusį sūrį ir uždenkite antra tortilija.
3. Į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, dėkite paruoštą tortiliją ir kepkite nedidelėje kaitroje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (apie kelias minutes kiekvienai pusei).
4. Supjaustykite į 4 dalis. Galite paskaninti šviežiomis kalendromis.
Video receptas čia:
Skanaus.
Comments