Marinuoti agurkai su imbieru ir sezamų sėklomis (Receptas)

Azijietiška muštų agurkų interpretacija bus tobulas gaivus garnyras prie azijietiškų patiekalų. Lengvas receptas, kuris pavyksta iš pirmo karto.


marinuoti agurkai su imbieru ir sezamų sėklomis, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Marinuotiems agurkams su imbieru ir sezamo sėklomis pagaminti reikia:

  • 1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 česnako skiltelės

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 ilgavaisio agurko

1. Sutarkuokite imbierą, aitriąją papriką, česnaką.

2. Įberkite sezamų sėklų, supilkite actą, cukraus sirupą, sojų padažą. Viską išmaišykite.

3. Agurką supjaustykite piršto storio griežinėliais, jei norite, kad jie greičiau sugertų marinatą, galite pjaustyti smulkiau. Supjaustytus agurkus lengvai pamuškite plaktuku.

4. Į ELECTROLUX vakuumavimo maišelį sudėkite agurkus ir supilkite marinatą. Uždarykite maišelį, viską supurtykite ir vakuumavimo aparatu ištraukite orą.


ALFO PATARIMAI:

· Jei gaminsite ne vakuumavimo maišelyje, marinate reikėtų palaikyti apie valandą. Jei laikysite vakuumavimo maišeliuose – užtenka apie 10 min.

· Šie agurkai puikiai tinka prie azijietiškų patiekalų.

· Nelaikykite jų ilgiau nei vieną dieną.


Skanaus!