Malonumas valgyti: svogūnų sriuba su mocarela

Tiršta, soti, pilna skonių ir karštyje išsilydžiusios mocarelos tąsumo. Tiesiog tobula sriuba, kai norisi pavalgyti jaukiai. Receptas, kuris paglamonės skonio receptorius.

svogūnų sriuba su mocarela, idėja pietums, receptai, karšti, Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.


4 porcijoms


Svogūnų sriubai pagaminti reikia:

  • 1 kg ropinių svogūnų

  • 1 galvutės česnako

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 1 l sultinio

  • žiupsnelio šviežių čiobrelių

  • druskos,

  • pipirų

  • 250 g mocarelos

  • ½ prancūziško batono

1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Svogūnams apkepus, suberkite smulkintą česnaką ir kepinkite ant lėtos ugnies, kol svogūnai taps karamelinės spalvos.

2. Supilkite sultinį, paskaninkite druska, pipirais ir čiobreliais. Ant lėtos ugnies pavirkite apie 15 min.

3. Batoną supjaustykite riekelėmis, uždėkite mocarelos riekeles ir užkepkite 200 °C orkaitėje. Kepkite, kol sūris gražiai apkeps.

4. Išvirtą sriubą patiekite su karštais skrebučiais.



Skanaus!