top of page

Mažoji virtuvės enciklopedija. Su kuo valgomi ančiuviai?

Ančiuviai – smulkios sūriavandenės žuvys, iš pradžių yra išvalomos ir pamarinuotos sūryme, vėliau paprastai vytinamos ir užmarinuojamos aliejuje arba druskoje. Taip ančiuviai tampa tamsiai pilkos spalvos ir įgauna stiprų charakteringą skonį.


ančiuviai, žuvys, patarimai, vmgonline
Shutterstock.com

Švieži jie išsilaiko labai trumpai, tad dažniausiai eksportuojami tik marinuoti ančiuviai. Padažų gamyboje ančiuviai buvo naudojami dar senovės Romos laikais, o šiandien be jų neįsivaizduojamas Cezario salotų padažas. Be to, šios žuvys dažnai naudojamos ir kitų padažų (tarkime, Vusterio), užpilų ar užtepėlių gamyboje. Italijoje dažnai jų rasite ant picų.

Lengvai pagaminamas ančiuvių sviestas taps pikantišku pagardu prie daugelio patiekalų bei kepsnių: jums tereikia trintuvu išsukti kambario temperatūros sviestą su ančiuviais, pagardinti jį citrinų sultimis bei juodaisiais pipirais. Jei trūksta sūrumo – įberkite druskos. Jei naudosite druskoje marinuotus ančiuvius, tačiau norėsite truputį sušvelninti jų sūrumą, porą valandų pamirkykite piene.


Skanaus!


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page