top of page

Lyg belgiški vafliai arba purūs blyneliai (Receptas)

Kaip prasideda gera diena? Be abejo, užuodžiant mėgstamų blynų kvapą! Alfas kviečia išbandyti universalios tešlos receptą, iš kurios: a) galėsite išsikepti purius ir labai šilkinius belgiško tipo vaflius, jeigu turite vaflinę; b) purius neatsivalgomus blynelius, jeigu vaflinės neturite. Yra dar ir c) variantas! Nustebinkite mylimuosius blynų asorti: iškepkite ir tokių, ir kitokių – lai renkasi ir mėgaujasi. 

čirviniai blynai_vafliai_Alfo receptas

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

8 vafliai arba 24 vidutiniai blynai 

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Vaflių tešlai paruošti reikia:

  • 2–3 didelių kiaušinių 

  • 2 g druskos  

  • 82 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • ½ stiklinės DOBILAS ekologiško kefyro 

  • 100 g NATURLI BLOCK ekologiškų tepiųjų riebalų 

  • 250 g miltų

  • 15 g kepimo miltelių

  • Žiupsnelio vanilinio cukraus

  • Miltelinio cukraus (papuošti) 

  • Šviežių mėtų lapelių (papuošti)


  1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į indą su baltymais įberkite žiupsnelį druskos,  suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir išplakite iki standžių putų.

  2. Kitame inde išplakite trynius. Maišydami šluotele supilkite DOBILAS ekologišką kefyrą, lydytus NATURLI BLOCK ekologiškus tepiuosius riebalus. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.

  3. Į trynių masę atsargiai įmaišykite išpurentus baltymus. Kepkite įkaitintoje vaflinėje apie  2–3 minutes arba kol gražiai apskrus. 

  4. Vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi, puoškite šviežiais mėtų lapeliais.


čirviniai blynai_Alfo receptas
 

Jeigu norite kepti blynus, papildomai reikės:

  • ½ citrinos žievelės 

  • Aliejaus (kepti)

  • Miltelinio cukraus (papuošti) 

  • Šviežių mėtų lapelių (papuošti)


  1. Į pagamintą vaflių tešlą įtarkuokite citrinos žievelės ir išmaišykite.

  2. Įkaitintą keptuvę teptuku patepkite aliejumi. Kepkite blynus po kelias minutes iš abiejų pusių, nustatę žemą kaitrą. 

  3. Blynus apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite mėtų lapeliais.


    purūs blyneliai_Alfo receptas
 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

 

Naujausi įrašai

bottom of page