top of page

Lipnūs, gardūs ir neatsivalgomi azijietiški šonkauliai (Receptas)

Kartą išbandę šiuos šonkaulius, gaminsite juos vėl ir vėl. Tikrai nereikės ilgai plušti virtuvėje, o skonis bus tiesiog nepakartojamas.


azijietiškai ruošti šonkauliai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 45 min.


Šonkauliams paruošti reikia:

  • 20 g imbiero

  • 750 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio

  • 5–6 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1,5 šaukšto azijietiško penkių prieskonių mišinio

  • 5–6 skiltelių česnako

  • 3–4 svogūnų laiškų

  • Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 1,5 kg kiaulienos šonkaulių

  • 1 NESPRESSO espreso kavos puodelio

  • 2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo

  • ½ citrinos sulčių

  • ½ stiklinės HAPPY DAY apelsinų sulčių

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • 1 šaukšto OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio sezamų sėklų

1. Imbierą stambiai supjaustykite.

2. Į ZYLE greitpuodį supilkite SUKČIUS natūralų vištienos sultinį, 4–5 šaukštus

KIKKOMAN sojų padažo, įdėkite 1 šaukštą azijietiško penkių prieskonių mišinio, smulkintą imbierą, česnako skilteles.

3. Svogūnų laiškams nupjaukite galiukus ir baltas dalis. Sudėkite į puodą ir pagardinkite KOTANYI šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Viską užvirinkite.

4. Kiaulienos šonkauliams nuimkite apatinę plėvę ir supjaustykite po vieną kauliuką.

5. Pjaustytus šonkaulius sudėkite į greitpuodį ir virkite apie 30 min.

6. Išvirus šonkauliams supilkite NESPRESSO espreso kavos puodelį.

7. Į keptuvę supilkite likusį sojų padažą, DANSUKKER auksaspalvį cukraus sirupą, sudėkite likusius azijietiškus prieskonius, supilkite citrinos sultis.

8. Pusę kiekio HAPPY DAY apelsinų sulčių supilkite į keptuvę, pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska.

9. Krakmolą išmaišykite su likusiomis apelsinų sultimis ir supilkite į keptuvę. Kaitinkite apie 2–3 min., kol glazūra sutirštės.

10. Šonkaulius apšlakstykite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejumi.

11. Šonkaulius kepkite ZYLE kontaktiniame grilyje įkaitintame iki 230 °C temp. apie 3–4 min., kol gražiai apskrus.

12. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

13. Į lėkštę sudėkite apkeptus šonkaulius, aptepkite apelsinų glazūra, apibarstykite

smulkintais svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page