Lietiniai, kokių neragavote: 5 kitokie receptai


Lietiniai blyneliai – vienas tų patiekalų, kuriuos visada supa daugybė prisiminimų ir beveik visi jie – apie lėtus sekmadienio pusryčius. Išbandykite tokius pat gerus, bet kiek kitokius lietinius, pavyzdžiui, iš grikių miltų! 



Lietiniai su CIBERŽOLE

Įprasti, bet su šiek tiek paslapties.


4 asm.

Gaminimas 40 min.

Reikia:

  • 240 g miltų

  • 1 šaukšto ciberžolės

  • žiupsnelio cukraus

  • žiupsnelio druskos

  • 0,5 l augalinio pieno

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto tirpinto sviesto

  • aliejaus (kepti)


  1. Miltus persijokite su ciberžole, sumaišykite su cukrumi ir druska. po truputį, nuolat plakdami kiaušinius supilkite ištirpintą sviestą.

  2. Išplakite iki vientisos grietinėlės tirštumo masės ir palikite 15 min. pastovėti, kad išbrinktų miltai. Jeigu masė pasirodys per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.

  3. Į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę samteliu pilkite tiek tešlos, kad plonu sluoksniu padengtų dugną. Kai viena pusė apkeps, atsargiai apverskite ir iškepkite kitą pusę.

  4. Patiekiti su norimu saldikliu


SIDRO blyneliai

Priklausomai nuo sidro skonio keisis ir blynelių skonis – kriaušių, obuolių, uogų.


4 asm.