top of page

Liepą neikite į parduotuves, keliaukite į daržą + RECEPTAI

Teoriškai karščiausią vasaros mėnesį – liepą – neikite į parduotuves. Ne dėl to, kad skatintumėme mažiau pirkti ar panašiai, o dėl to, kad liepą gamta pasiekia zenitą. Uogos sunoksta, žolelės subręsta, o daržovės ir vaisiai tampa sodo pasididžiavimu.

Taigi, skinkite, raukite ir ragaukite visko ne parduotuvėje, o savo ar geros pažįstamos darže.

Žolelės

Skinkite melisas, mėtas, jonažoles, ramunėles, vaistines veronikas, kiečius, varnalėšas, gysločius, liepžiedžius, pipirmėtes, dilgėles. Sudžiovinkite vaistažoles ant popieriaus sausoje vietoje, kurios nepasiekia saulė, ir galėsite mėgautis naminėmis kvapniomis arbatomis visus metus.

Dilgėlių sriubos receptas:


Pasigaminkite naminių arbatų:


Augalai

Ajerai, gervuogių žiedai, nakvišos, našlaitės, medetkų žiedai, rugiagėlės, aviečių žiedai. Iš jų gaminkite užpilus žiemai arba džiovinkite arbatai.

Išbandykite uogų pyrago receptą, papuoškite našlaitėmis ar gervuogių žiedais:


Uogos

Vyšnios, serbentai, avietės, žemuogės, mėlynės. Mėnesio pradžioje dar spėsite ir paskutinių braškių paragauti.

Išbandykite šį uogų kokteilio receptą:


Daržovės

Visos žalumyninės daržovės, pirmosios bulvės, pomidorai, ankstyvieji ir žiediniai kopūstai, brokoliai, žirniai, agurkai.


Liepą taip pat surenkama daugiausiai šviežio medaus, kuris turtingas gydomųjų savybių, tad pirkdami atkreipkite dėmesį į datą, kada medus yra surinktas.

Naujausi įrašai

bottom of page