top of page

Liežuvio ir žirnelių drebučiai


Liežuvio drebučiai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

1 l forma

Reikia:

  • 12 g želatinos

  • 500 ml jautienos sultinio

  • Kelių brokolio arba žiedinio kopūsto žiedynų

  • 1–2 šaukštų korėjietiškų morkų

  • 150 g virto jautienos liežuvio

  • 1 šaukšto krienų

  • 100 g žaliųjų žirnelių

  • KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko (patiekti)

  • DAUMANTŲ švelnaus majonezo „Karališkas“ (patiekti)

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (patiekti)

1. Užmerkite želatiną 100 ml šalto sultinio 10–15 min. Kai želatina išbrinks, pašildykite tirpalą, kol ištirps, ir sumaišykite su likusiu sultiniu.

2. Į formą įpilkite želės tirpalo tiek, kad susidarytų 1–2 mm sluoksnis. Sustingdykite šaldytuve. Į formos apačią dėkite nuplikytus ir perpjautus žiedinio kopūsto žiedynus, po to dėkite korėjietiškas morkas, o ant jų – liežuvio riekeles. Pertepkite jas krienais, uždėkite dar sluoksnį liežuvio, pakartokite krienų ir liežuvio sluoksnius.

3. Ant viršaus sudėkite žirnelius ir supilkite želės tirpalą.

4. Sustingdykite.

5. Formą įdėkite į dubenį su karštu vandeniu, palaikykite 10–15 sek., uždenkite lėkšte, apverskite ir nuimkite formą. Jei forma nenusiima, dar kartą palaikykite ją karštame vandenyje.

6. Patiekite šaltieną su KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko riekelėmis ir DAUMANTŲ švelnaus majonezo „Karališkas“ bokšteliais. Puoškite baziliko lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page