Nesusitelkite tik į šaknis, nes ridikėlis valgomas visas: lapuose vitamino C yra beveik dešimt kartų daugiau negu šakniavaisiuose. Todėl į salotas dėkite ne tik šaknis, bet ir lapelius. Be to, ridikėlis valgomas visoks keptas – taip pat!
![Kepti ridikėliai, VMG receptai](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_f669c207dcf3457381d18f43a4eebc1c~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_146,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_f669c207dcf3457381d18f43a4eebc1c~mv2.jpg)
2–3 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 15 min.
Keptoms ridikėlių salotoms pagaminti reikia:
2–3 ryšelių ridikėlių
30 g sviesto
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio druskos
½ citrinos sulčių
Krapų šakelių (patiekti)
Ridikėlius perpjaukite pusiau. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite ridikėlius ir pakepkite, kol taps auksinės spalvos.
Sutarkuokite česnako skiltelę, suberkite į ridikėlius. Pasūdykite, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Nukaiskite. Patiekite pabarstę krapais. Puikiai tinka garnyrui prie žuvies.
Skanaus!