Lengvas ir gardus pavasario „trendas“ – keptų ridikėlių salotos!

Nesusitelkite tik į šaknis, nes ridikėlis valgomas visas: lapuose vitamino C yra beveik dešimt kartų daugiau negu šakniavaisiuose. Todėl į salotas dėkite ne tik šaknis, bet ir lapelius. Be to, ridikėlis valgomas visoks keptas – taip pat!

Kepti ridikėliai, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 15 min.


Keptoms ridikėlių salotoms pagaminti reikia:

  • 23 ryšelių ridikėlių

  • 30 g sviesto

  • 1 skiltelės česnako

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ citrinos sulčių

  • Krapų šakelių (patiekti)

  1. Ridikėlius perpjaukite pusiau. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite ridikėlius ir pakepkite, kol taps auksinės spalvos.

  2. Sutarkuokite česnako skiltelę, suberkite į ridikėlius. Pasūdykite, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.

  3. Nukaiskite. Patiekite pabarstę krapais. Puikiai tinka garnyrui prie žuvies.


Skanaus!