Laukinė virtuvė: skaniausios marinuotos daržovės tobulam BBQ! (Receptas)

Meilę lauko sąlygomis – grilyje ar tiesiog ant laužo, pagamintam maistui išpažįstantis virtuvės šefas Bernardas Anužis prisipažįsta, kad pirma jo mintis kam nors prakalbus apie barbekiu yra „marinuotos saldžiarūgštės daržovės": „Traškūs saldžiarūgščiai daržovių gabalėliai yra tai, be ko barbekiu tiesiog neįsivaizduoju, juolab, kad lauke ant tikros ugnies išvirtas marinatas daržovėms suteikia dar daugiau gylio, romantikos ir aistros!"


Marinuotos daržovės dera su viskuo – vištiena, šonkauliais, ilgai rūkyta jautiena. Yra keli būdai, kaip pasiruošti tokių daržovių, jais ir pasidalinsiu."


Shutterstock.com nuotr.

Bazinis marinatas

Pats paprasčiausias, bet labai geras ir lengvai įsimenantis marinato receptas yra šis, vadinu jį „1, 2,3" . Jam pasigaminti reikia:

  • 1 stiklinės acto

  • 2 stiklinių cukraus

  • 3 stiklinių vandens.

  • Prieskoniai: krapai, kalendrų sėklos, lauro lapai, česnakas, svogūnas, čili pipiras.

Marinavimui tinka visos daržovės, kokias tik randate savo darže ar turguje. Vienos bus traškesnės, kitos minkštesnės, bet visos tobulai skanios. Daržoves supjaustykite stambiais, maždaug nykščio storio gabalėliais. Rekomenduočiau pabandyti marinuoti jas dar stambesnes, pavyzdžiui, šviežias, jaunutes morkas tiesiog perpjaukite pusiau. Jeigu morkos stambios, pamėginkite bulvių skustuku „sudrožti" jas plonomis ilgomis juostelėmis.

Supjaustytas daržoves sudėkite į stiklainius ar indelius, marinatą užvirkite ir dar verdantį pilkite ant daržovių. Tada sudėkite prieskonius. Nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais, atraskite vis naujų skonių. Pabandykite įdėti anyžiaus, cinamono, kardamono, imbiero.

Ragauti galima po paros, kelių parų ar net po mėnesio (laikykite šaldytuve).


kukurūzų burbuolė, grilio patiekalai, Alfo Ivanausko receptas

Dūmu kvepiantis marinatas

Turbūt daugelis yra ragavę nuostabiųjų grilintų marinuotų daržovių. Pasigaminti jų patiems namuose labai lengva ir paprasta.

Daržoves, kurias norite marinuoti, padeginkite grilyje ar tiesiog ant karštų anglių. Dažniausiai marinuojami agurkai, paprikos, svogūnai, pomidorai, bet primygtinai rekomenduoju išbandyti kopūstus, ridikėlius, cukinijas (jos bus minkštesnės, bet labai skanios), kukurūzų burbuoles, baklažanus ir pan. Padeginę sudėkite į indą ar stiklainį ir užpilkite baziniu marinatu (Jeigu mėgstate saldesnes, dar intensyvesnio skonio daržoves, marinatą pasigaminkite iš 2 stiklinių acto, 3 stiklinių cukraus ir 3 stiklinių vandens).

Marinuokite bent 1 parą.


Be ir s