top of page

Labai šlapias ir kvapnus šviežių rabarbarų bei braškių pyragas



Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 400 g braškių

  • 400 g rabarbarų

  • 120 g sviesto

  • 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės

  • 3 kiaušinių

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA vanilinio cukraus

  • 130 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 30 ml migdolų likerio


1. Braškes ir rabarbarus supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.

2. Formą (25x35 cm) išklokite kepimo popieriumi. Sudėliokite mažais gabaliukais 60 g sviesto. Sviestas turi būti minkštas. Pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Sudėliokite braškes, rabarbarų gabaliukus sustatykite tarp braškių.

3. 60 g sviesto ištirpinkite ir nutarkuokite į jį citrinos žievelę.

4. Kiaušinius paplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir SANTA MARIA vaniliniu cukrumi iki tirštos masės.

5. Suberkite pusę miltų kiekio kartu su kepimo milteliais, permaišykite, supilkite ištirpintą sviestą su citrinos žievele į likusius miltus. Permaišykite.

6. Tešlą plonu sluoksniu paskleiskite ant braškių ir rabarbarų.

7. Kepkite apie 35 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

8. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas, mediniu iešmeliu.

9. Išimkite pyragą, pravėsinkite, o po to sulaistykite viršų migdolų likeriu. Tegul pastovi 10–15 min., o po to pyragą apverskite.



ALFO PATARIMAI:

· Rabarbarus lupkite tik tuo atveju, jei juos valgysite su cukrumi arba medumi. Pyragams lupti rabarbarų nereikia.

· Apačiai pabarstyti galite naudoti ir baltąjį cukrų, bet nerafinuotas cukranendrių cukrus suteiks karamelinį poskonį.

· Jeigu norite, likerio galite ir nenaudoti.

· Citriną galite pakeisti apelsinu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page