Salotų su lašiša, kiviais, mangu ir saldžiarūgščių padažu receptas vertas įsiminti, nes tai patiekalas, kuris tinka ir priešpiečiams, ir lengvai vakarienei, ir jaukiam vakarėliui su draugais.
Gaivios ir maloniai traškančios salotos pamalonins visus skonių poreikius.
1 didelė lėkštė dviems:
2 riekelių tamsios duonos
160 g VIČI sūdytos lašišos filė
1 kivio
Pusės vidutinio svogūno
Pusės nedidelio mango
2 nedidelių agurkų
2 šaukštų marinuoto imbiero
3 saujų mėgstamų salotų lapų (sultenių, gražgarsčių, špinatų)
Padažui:
1 šaukšto neaštrių garstyčių
4 šaukštų aliejaus
Pusės šaukštelio medaus
1 šaukštelio citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Žiupsnelio citrinos žievelės
Kuokštelio šviežių mėtų
Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite orkaitėje.
VIČI sūdytos lašišos filė supjaustykite gabaliukais.
Kivius ir svogūnus supjaustykite griežinėliais. Mangus, agurkus supjaustykite juostelėmis.
Į lėkštę dėkite salotų lapus, ant jų kauburėliais dėkite vaisius ir daržoves, pjaustytą lašišą, duonos gabaliukus, imbierą. Šalia įpilkite padažo.
ALFO PATARIMAI
Jeigu norite sotesnių salotų, galite įdėti avokado.
Jeigu mėgstate kruopas, salotas galite paskaninti keliais šaukštais virtų ryžių arba bolivinių balandų.
Būtinai į šias salotas dėkite kivį, nes jis suteikia lengvo rūgštumo ir labai tinka prie lašišos ir mango.
Rinkitės neaštrias garstyčias, bet jei vis dėlto turite aštrias, tuomet reguliuokite skonį dėdami medų. Padažas turi būti lengvai saldžiarūgštis, bet ne aštrus.
Skanaus!