6 asm.
Gaminimas 55 min.
Reikia:
1 svogūno
1 morkos
1 saliero stiebo
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 nedidelių bulvių
1 batato
200 g nuvalyto moliūgo
200 g šaldytų šparaginių pupelių arba pupelių edamame
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
1 šaukštelio pankolio sėklų
½ šaukštelio kumino
Žiupsnelio ciberžolės
Žiupsnelio druskos
1. Morką, svogūną ir saliero stiebą smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas, nustatę mažą kaitrą.
2. Į puodą supilkite vandenį (apie 2 l) ir užvirinkite.
3. Bulves ir batatą stambiai supjaustykite. Suberkite į verdantį vandenį. Virkite nustatę nedidelę kaitrą apie 15 min. Suberkite pupeles.
4. Kuminus ir pankolius pakaitinkite sausoje keptuvėje, sugrūskite grūstuvėje, suberkite juos ir ciberžolę į sriubą. Pavirkite dar apie 15 min.
5. Galiausiai suberkite druską, citrinų žievelę, leiskite užvirti. Patiekdami pagardinkite citrinų sultimis.
Comentarios