top of page

Kriaušių ir varškės pyragas su traškia kepure (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 08-26
  • 1 min. skaitymo

Labai greito, švelnaus skonio varškės ir kriaušių pyrago su traškia kepure receptas. Neatsivalgomas.

Alfo receptas_varškės pyragas su kriaušėmis
VMG nuotr.

Kriaušių ir varškės pyragui iškepti reikia:

Tešlai:

  • 100 g margarino „Kepiniams“

  • 100 g cukraus

  • 2 kiaušinių

  • 140 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 5–6 nedidelių nuluptų kriaušių


Varškės įdarui:

  • 250 g ekologiškos varškės

  • 100 g riebios grietinės

  • 1 kiaušinio

  • 30 g kukurūzų krakmolo

  • 1 vanilės ankšties

  • 50 g cukraus


Trupiniams:

  • 50 g margarino „Kepiniams“

  • 50 g cukraus

  • 100 g granolos su obuoliais, migdolais ir cinamonu

  • Žiupsnelio druskos

  • Pagal poreikį – 20–30 g miltų

  • Cukraus miltelių (pabarstyti)


  1. Minkštą margariną sutrinkite kartu su cukrumi, palaipsniui supilkite kiaušinius, suberkite miltus kartu su kepimo milteliais. Sumaišykite.

  2. Trupiniams sutrinkite: margariną, cukrų ir granolą su obuoliais, migdolais ir cinamonu. Įberkite žiupsnelį druskos, jei reikia – miltų. Trupinius sudėkite į šaldytuvą.

  3. Varškės masei reikalingus ingredientus sudėkite į aukštą indą, vanilės ankštį perpjaukite per pusę, išskobkite ir sudėkite prie varškės (su sėklytėmis). Viską sutrinkite trintuvu ilgu kotu.

  4. Formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pirmiausia sukrėskite tešlą, ją lygiai paskleiskite formoje. Sustatykite kriaušes. Užpildykite varškės kremu ir užberkite trupinius.

  5. Kepkite apie 60–70 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

  6. Ataušusį pyragą pabarstykite cukraus milteliais.


Gardžių atradimų.

bottom of page