Kai norisi draugus palepinti išskirtiniu užkandžiu, Alfas siūlo pasigaminti krevetes ir daržoves, kurios visus užburs savo traškumu.
Video receptą rasite čia
Krevetėms ir daržovėms tempuros tešloje pagaminti reikia:
50 g aštraus padažo
3 šaukštų DAUMANTŲ švelnaus majonezo „Karališkas“
1 šaukšto medaus
1 citrinos
2 skiltelių česnako
1 paprikos
1 cukinijos
1 saujos brokolių galvučių
200 g tempuros miltų
Šlakelio TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
Žiupsnelio KOTANYI druskos
400 ml OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus
500 g pasirinktų krevečių
Į pasirinktą dubenį dėkite aštrų padažą, DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezą „Karališkas“, medų, išspauskite citrinos sulčių ir išspauskite česnako, gerai išmaišykite.
Paprikas ir cukinijas supjaustykite didesnėmis lazdelėmis, brokolio galvutes pusiau. Į pasirinktą indą dėkite tempuros miltus, pilkite truputį vandens ir gerai išmaišykite. Vandenį geriausia pilti po truputį, kad nepripiltumėte per daug, dėkite KOTANYI druskos ir viską gerai išmaišykite. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejų.
Daržoves mirkykite tempuros tešloje ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų, kol pilnai apskrus, krevetes mirkykite tempuros tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol pilnai apskrus ir iškeps, ištraukus viską nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Padažą dėkite į indelį, daržoves ir krevetes – ant pasirinkto serviravimo indo ir šalia dėkite padažą, papuoškite pasirinktomis žolelėmis.
Skanaus!
Comments