top of page

Krevetės ir daržovės tempuros tešloje su pikantišku padažu (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2022-03-21
  • 1 min. skaitymo

Kai norisi draugus palepinti išskirtiniu užkandžiu, Alfas siūlo pasigaminti krevetes ir daržoves, kurios visus užburs savo traškumu.


ree

Video receptą rasite čia


Krevetėms ir daržovėms tempuros tešloje pagaminti reikia:

  • 50 g aštraus padažo

  • 3 šaukštų DAUMANTŲ švelnaus majonezo „Karališkas“

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 citrinos

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 paprikos

  • 1 cukinijos

  • 1 saujos brokolių galvučių

  • 200 g tempuros miltų

  • Šlakelio TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 400 ml OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus

  • 500 g pasirinktų krevečių

  1. Į pasirinktą dubenį dėkite aštrų padažą, DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezą „Karališkas“, medų, išspauskite citrinos sulčių ir išspauskite česnako, gerai išmaišykite.

  2. Paprikas ir cukinijas supjaustykite didesnėmis lazdelėmis, brokolio galvutes pusiau. Į pasirinktą indą dėkite tempuros miltus, pilkite truputį vandens ir gerai išmaišykite. Vandenį geriausia pilti po truputį, kad nepripiltumėte per daug, dėkite KOTANYI druskos ir viską gerai išmaišykite. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejų.

  3. Daržoves mirkykite tempuros tešloje ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų, kol pilnai apskrus, krevetes mirkykite tempuros tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol pilnai apskrus ir iškeps, ištraukus viską nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  4. Padažą dėkite į indelį, daržoves ir krevetes – ant pasirinkto serviravimo indo ir šalia dėkite padažą, papuoškite pasirinktomis žolelėmis.

Skanaus!



bottom of page