Krevetės ir daržovės tempuros tešloje su pikantišku padažu (Receptas)

Kai norisi draugus palepinti išskirtiniu užkandžiu, Alfas siūlo pasigaminti krevetes ir daržoves, kurios visus užburs savo traškumu.


Video receptą rasite čia


Krevetėms ir daržovėms tempuros tešloje pagaminti reikia:

  • 50 g aštraus padažo

  • 3 šaukštų DAUMANTŲ švelnaus majonezo „Karališkas“

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 citrinos

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 paprikos

  • 1 cukinijos

  • 1 saujos brokolių galvučių

  • 200 g tempuros miltų

  • Šlakelio TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 400 ml OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus

  • 500 g pasirinktų krevečių

  1. Į pasirinktą dubenį dėkite aštrų padažą, DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezą „Karališkas“, medų, išspauskite citrinos sulčių ir išspauskite česnako, gerai išmaišykite.

  2. Paprikas ir cukinijas supjaustykite didesnėmis lazdelėmis, brokolio galvutes pusiau. Į pasirinktą indą dėkite tempuros miltus, pilkite truputį vandens ir gerai išmaišykite. Vandenį geriausia pilti po truputį, kad nepripiltumėte per daug, dėkite KOTANYI druskos ir viską gerai išmaišykite. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejų.

  3. Daržoves mirkykite tempuros tešloje ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų, kol pilnai apskrus, krevetes mirkykite tempuros tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol pilnai apskrus ir iškeps, ištraukus viską nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  4. Padažą dėkite į indelį, daržoves ir krevetes – ant pasirinkto serviravimo indo ir šalia dėkite padažą, papuoškite pasirinktomis žolelėmis.

Skanaus!