Krevečių troškinys (Receptas)
- eglerace
- prieš 3 valandas
- 1 min. skaitymo
Tradiciškai šis troškinys gaminamas iš džiovintos sūdytos menkės ir ispaniškai vadinamas „Bacalao con gambas", tad šiuo atveju tai yra tik mūsų variacija tradicinio troškinio motyvais. Tai kvapnus, greitai ir nesudėtingai paruošiamas Viduržemio jūros regiono stiliaus troškinys, puikiai tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, kai norisi bemėsio jaukaus ir sotaus patiekalo.

4 asm.
Gaminimas 30 min.
Krevečių troškiniui pagaminti reikia:
2 svogūnų
3–4 skiltelių česnako
Aliejaus (kepti)
500 g jaunų bulvių
500 g menkės filė
500 ml daržovių arba žuvies sultinio
400 ml pomidorų, konservuotų savo sultyse
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio pankolio sėklų
1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
250 g virtų lukštentų krevečių
1. Supjaustykite svogūnus bei česnaką ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys minkšti.
2. Ant svogūnų sudėkite bulves, ant viršaus – žuvies gabaliukus. Supilkite sultinį ir sudėkite pomidorus su sultimis. Pabarstykite druska, pankolio sėklomis ir aitriosiomis paprikomis. Taip žuvis troškinsis pusiau garuose.
3. Uždenkite ir troškinkite apie 30 min. Pabaigoje sudėkite krevetes ir dar troškinkite apie 5 min.
Gardžių atradimų.


























