6 asm.
Gaminimas 40 min.
Reikia:
300–400 g salierų gumbų
3 obuoliai
1 nedidelis poras
100 g lazdyno riešutų
1–1,2 l daržovių sultinio
aliejaus arba lydyto sviesto kepti
250 g vištienos filė
druskos
½ šaukštelio malto muskato
žiupsnelio ciberžolių
1. Puode storu dugnu pakaitinkite aliejų, suberkite prieskonius ir trumpai pakepkite.
2. Supjaustykite baltąją poro dalį, salierus, obuolius, suberkite į puodą ir apkepkite. Supilkite sultinį ir virkite, kol salierai suminkštės.
3. Lazdynų riešutus susmulkinkite iki smulkių kruopelyčių.
4. Sriubą sutrinkite trintuvu su lazdyno riešutais.
5. Plonai išmuškite vištienos filė, supjaustykite plonomis juostelėmis, pabarstykite druska ir iškepkite keptuvėje nustatę didelę kaitrą.Sriubą patiekite su vištiena.