top of page

Košių trio: pusryčiams, pietums ir vakarienei (Receptai)

  • eglerace
  • 10-09
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: 10-16

Spalio 10-ąją, minima tarptautinė košės diena. Niekada apie tokią negirdėjoje? Taip, yra. Ir tai puiki proga prisiminti, koks švelnus skrandžiui, palankus sveikatai ir jaukus yra šis patiekalas. Nesate košių fanai? Gali būti, tik todėl, kad dar neatradote sau skaniausios košės recepto. Tad šįkart – net trys skirtingų skonių receptai: pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tegul košių diena būna tikra košių diena, skirta paglostyti skrandį ir palepinti skonių receptorius. 

Košė – ne tik pusryčiams. Atraskite ją iš naujo! 

Nebūtina laukti Košės dienos, kad pasimėgautumėte šiomis  košėmis. Košes naudinga ir gardu valgyti kasdien. 


grikių košė su grybais_Alfo  receptas
VMG nuotr.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

Išrašytą receptą rasite portale VMGONLINE čia


Grikių košė su grybais

2 asm.

Gaminimo laikas: 35 min. 


  • 2 morkų 

  • 1 pievagrybio

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 2 skiltelių česnako 

  • 2 šaukštų NATURALISIMO ypač gryno alyvuogių aliejaus 

  • 5–6 griežinėlių ESPANA vytintos dešros

  • Žiupsnelio SALDVA maltų kalendrų

  • Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio

  • Žiupsnelio SALDVA jūros druskos 

  • 1 saujos špinatų 

  • 125 g grikių 

  • 20 g ILE DE FRANCE kamambero


  1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Grybus supjaustykite kubeliais, svogūną ir česnakus sukapokite.

  2. Į keptuvę supilkite NATURALISIMO ypač gryną alyvuogių aliejų. Suberkite daržoves, grybus ir išmaišykite.

  3. Sudėkite pjaustytą ESPANA vytintą dešrą. Pagardinkite SALDVA maltomis kalendromis, pipirų mišiniu ir jūros druska.

  4. Sudėkite špinatus, virtus grikius ir pakepinkite.

  5. Patiekite palaužę ILE DE FRANCE kamambero. 

avižinė košė su obuoliais  ir avietėmis_Receptas
VMG nuotr.

Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu

Avižinės košės pyragas su obuoliais ir avietėmis

4 asm. 

Gaminimo laikas: apie 40 min. 


  • 1 obuolio

  • Žiupsnelio SALDVA malto cinamono

  • 300 ml pieno 

  • 120 g DR. OETKER greitai paruošiamos avižinės košės su avietėmis

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • 10 g sviesto 

  • 60 g GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“

  • 300 g aviečių 

  • 15 g migdolų drožlių 

  • Žiupsnelio miltelinio cukraus 


  1. Nuluptą obuolį supjaustykite kubeliais, pakepinkite prikaistuvyje. Suberkite SALDVA maltą cinamoną, supilkite dalį pieno, sudėkite DR. OETKER greitai paruošiamą avižinę košę su avietėmis. Supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę.

  2. Kepimo formą ištepkite sviestu. Suberkite laužytus GAIDELIS pusrytainius su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“.

  3. Sluoksniuokite: pilkite dalį košės, dėkite avietes, košę ir vėl avietes. Apibarstykite migdolų drožlėmis.

  4. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 25 min.

  5. Papuoškite milteliniu cukrumi.

perlinių kruopų košė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Perlinių kruopų košė

2 asm. 

Gaminimo laikas: apie 60 min.


  • 1 svogūno 

  • 2–3 KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų „Saldžiarūgščiai“

  • 170 g KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais

  • 100 g perlinių kruopų 

  • Žiupsnio petražolių

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo 

  • 6 šaukštelių SACLA pomidorų ir alyvuogių užtepėlės „Puttanesca“

  • 1 šaukštelio medaus


  1. Supjaustykite svogūną ir KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus agurkus „Saldžiarūgščiai“.

  2. KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais odelę įpjaukite, kepkite keptuvėje odele žemyn 5–6 min., apverskite ir dar kepkite 2–3 min. Baikite kepti 180 °C orkaitėje apie 8–10 min. 

  3. Į keptuvę suberkite svogūną, virtas kruopas, agurkus, petražoles. Išmaišykite.

  4. Supilkite KIKKOMAN sojų padažą, sudėkite SACLA pomidorų ir alyvuogių užtepėlę „Puttanesca“, pagardinkite medumi.

  5. Košę patiekite su antiena ir papuoškite petražolėmis. 


Gardžių atradimų.

bottom of page