top of page

Kokybiškas maistas ir buvimas savimi – tokia sėkmės formulė „PJazz“ atvedė iki 25 metų sukakties

Šis restoranas pirmuosius žingsnius žengė prieš 25 metus. Tokia sukaktis šiame versle – neabejotinai pasiekimas, o ką jau kalbėti, kai nuo pirmųjų dienų per tiek metų išvystytas ne vienas, o net 12 restoranų jungiantis tinklas. VMGonline.lt apie iššūkius ir pasiekimus papasakojo „PJazz“ restorano šefė Jurgita Leiputė.

Ką jūsų restoranui reiškia 25 metų sukaktis?

25 metai restoranų rinkoje jau yra iššūkis. Tikrai nėra lengva, stengiamės prisitaikyti prie rinkos pokyčių. Stiprioji mūsų pusė buvo ir yra geras maistas. Džiaugiamės, kad turime didelį būrį Jazz’o mylėtojų, stengiamės nenuvilti.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ar turite slaptų receptų ar legendinių patiekalų?

„Legendiniai patiekalai“ skamba labai skambiai. Aš gal taip nevadinčiau, bet labai pamėgtų yra. Labiausiai norėtųsi akcentuoti maisto kokybę ir tai, kad mums labai svarbu darni patiekalo sudėtis, šviežumas. Visada naudojome ir naudojame griežtai atrinktus produktus, tam teikiame be galo daug dėmesio. Nesakome, kad „PJazz” rasite tik laimingų vištų kiaušinius, patenkinto jaučio išpjovą, šaltinio vandenėliu laistytas morkytes, bet labai atsakingai ir reikliai atsirenkame, ką naudoti mūsų patiekalams.

Jautienos išpjovos tartaras (9,95 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Galiu drąsiai teigti, kad Jazz’e rasite tik jaučio išpjovą net ir „čili“ troškinyje, kokybišką žuvį, jokių iš anksto pagamintų pusfabrikačių. Desertus gaminame tik iš natūralių produktų: grietinėlės, šokolado, sviesto, uogų. Visi padažai salotoms – mūsų sukurti ir pagaminti.

Žaliosios vištienos salotos su bolivine balanda ir lengvai aštriu „Sambal“ padažu (6,99 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


„Pizza Jazz“ tapo „PJazz“ – liko tik džiazas, o kur pica? Papasakokite apie jas.

Mūsų pica yra daug metų kurta ir tobulinta. Pradėjome nuo amerikietiškos, po to nusipirkome itališką receptūrą, tada bandėme storapadę, vėliau – labai plono pagrindo, neapolietišką picą ir vis dėlto likome prie savo receptūros, kurią nugludinome su savo pagrindiniais vertintojais – mūsų svečiais. Pica, kaip mes sakome, daug atsidavimo valandų slepiantis ritualas, o jo rezultatas yra toks: picų gamybai naudojame viso grūdo miltus – tai yra mūsų išskirtinumas. Iš 16 picų mūsų meniu – tik 4 yra klasikinės, visos kitos yra mūsų sukurtos, atrinktos, populiarios. Įdomu tai, kad kituose restoranuose randame savo kūrinių.

Valerijos Stonytės nuotr.


Iš kur semiatės įkvėpimo ir kur slypi jūsų restorano ilgaamžiškumo paslaptis?

Įkvėpimas ateina iš meilės Jazz’ui ir mūsų svečiams. Kurdama patiekalus pirmiausia galvoju, ar tai patiks mūsų svečiams, kurie yra pagrindinė jėga, skatinanti tobulėti, mokytis, kurti. Vis dar mokausi, tobulinu savo turimas žinias, domiuosi naujausiomis tendencijomis.

Jautienos išpjovos didkepsnis su bulvėmis, pagardintomis rozmarinu, ir ant grilio keptomis daržovėmis (16,59 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Džiaugiuosi, kad dirbdama „PJazz“ turiu neribotas galimybes, nuolat tobulinu savo įgūdžius. Didžiuojuosi savo veikla renginių aptarnavimo srityje. Esu tikra, kad „PJazz“ aptarnaujami renginiai yra modernūs, ypatingi ir nepriekaištingi dėl savo skonio ir patiekimo. Kokia „PJazz“ ilgaamžiškumo paslaptis? Būti savimi, didelė meilė svečiui ir maistui. Ir jokių slaptų receptų.

Naujausi įrašai

bottom of page