Jums reikės (4 asmenims):
500 g lašišos filė
1–2 batatų
1 nedidelio brokolio
200 g „Bonduelle Vapeur“ žirnelių
2 pomidorų
3–4 virtų kiaušinių
1 apelsino
kelių šaukštų garstyčių
1 šaukšto „Möller’s“ citrinų skonio žuvų taukų
kelių šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus „Carletti“ („Assorti“)
ryšelio šviežių kalendrų
druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas (45 minutės):
Batatus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais.
Lašišos filė ir pjaustytas daržoves sudėkite į kepimo formą, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite AEG garinėje orkaitėje su „iTEX“ Termometrą įkiškite į storiausią žuvies dalį ir nustatykite 74 °C. Orkaitė išsijungs, kai žuvies viduje bus pasiekta reikiama temperatūra.
Paruoškite padažą: garstyčias sumaišykite su apelsinų žievele ir įspauskite apelsinų sulčių. Įmaišykite alyvuogių aliejų ir žuvų taukus.
Lėkštėje išdėliokite batatus, brokolius, pjaustytus pomidorus ir kiaušinius. Suberkite žirnelius. Uždėkite lašišą, užberkite smulkintų kalendrų ir apšlakstykite paruoštu padažu.
Comments