top of page

Kibininis pyragas su grybais ir kopūstais (Receptas)

  • eglerace
  • 2024-09-07
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 10-31

Jeigu mėgstate kibinus, būtinai turite išbandyti šią kulinarinę „bombą“ – kibininės tešlos pyragą su grybais ir kopūstais, kurį galėsite valgyti net su šaukštu! 

Be galo gardu, sultinga, aromatinga ir įdomu, nes kitaip, be to, pagaminsite kelis kartus greičiau nei įprastus kibinus. 

Patiks, kartosite – garantuojame. 

kibinų pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

6 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min. 


Kibininio pyrago tešlai pagaminti reikia:

  • 400 g kvietinių miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų grietinės  

  • 150 g margarino „Kepiniams su sviestu“ 

    Pyragui naudokite pusę kiekio pagamintos tešlos. 


ĮDARUI: 

  • 1 vidutinio svogūno 

  • 2 skiltelių česnako 

  • 1 vidutinės morkos 

  • ½ pekininio kopūsto 

  • 2–3 šaukštų aliejaus 

  • 1–2 šaukštelių kmynų 

  • 1 šaukšto saldžios grietinėlės sviesto 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų 

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g šviežių voveraičių 

  • 1 šaukštelio sojų padažo

  • 1 saujos šilauogių 

  • 7–8 pievagrybių 

  • 175 g tepamo sūrelio su kietuoju sūriu

  • 300 ml natūralaus jautienos sultinio 

  • 1 plakto kiaušinio 


  1. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, druską, sudėkite grietinę ir margariną „Kepiniams su sviestu“. Sumalkite iki vientisų trupinių. Suformuokite rutuliuką ir palikite maždaug 30 min. Uždenkite plėvele, kad neapdžiūtų.

  2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, stambiai sutarkuokite morką. Nupjaukite kietą kopūsto dalį, likusią supjaustykite plonais šiaudeliais.

  3. Į keptuvę supilkite aliejų, suberkite daržoves, dalį kmynų, sudėkite saldžios grietinėlės sviestą, pagardinkite juodaisiais pipirais. Išmaišykite ir kepkite apie 10 min. 

  4. Sudėkite voveraites, supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite. Masę suberkite į kepimo skardą, ant viršaus išdėliokite šilauoges, pievagrybius, tepamą sūrelį su kietuoju sūriu „Džiugas“. Užpilkite natūraliu jautienos sultiniu.

  5. Tešlą iškočiokite, vienu lakštu užklokite pyrago viršų ir užlenkite kraštus.

  6. Pyragą patepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite kmynais, pabadykite šakute ir kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 25–30 min.



Gardžių atradimų.

bottom of page