Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis, čiobreliais ir traškiomis daržovėmis


Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis, čiobreliais ir traškiomis daržovėmis, vmg receptas

6-8 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 1 šaukšto aliejaus

  • apie 1 kg kiaulienos kumpio

  • druskos, juodųjų pipirų

  • 2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių

  • kelių šaukštų kapotų šviežių čiobrelių

  • 2 šaukštų obuolių acto

  • 1 kg bulvių

  • kelių česnako skiltelių

  • 1 brokolio

  • 1 kg bulvių

  • 2 šaukštų obuolių acto

  • kelių šaukštų kapotų šviežių čiobrelių

  • 2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių

  • druskos, juodųjų pipirų

  • apie 1 kg kiaulienos kumpio

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 brokolio

  • kelių česnako skiltelių

1. Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite iš visų pusių didelėje, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

2. Garstyčias sumaišykite su čiobreliais ir actu. Įtrinkite apkeptą mėsą.

3. Kiaulieną sudėkite į kepimo formą su bulvėmis bei česnakais ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

4. Brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais. Apie 2 minutes pavirkite verdančiame vandenyje.

5. Tuomet perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į kepimo formą su iškepusia mėsa. Galite įmaišyti pjaustytų pomidorų arba marinuotų daržovių.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg