1 asm.
Gaminimas 45 min.
Kepimas/virimas 6 val.
Reikia:
200 g kiaulienos išpjovos
Mėsos marinavimui:
česnakas
čiobrelis
raudonėlis
bazilikas
alyvuogių aliejus
Garnyrui:
bulvės
morkos
rauginti kopūstai
2 galvutės mėlynųjų svogūnų
spanguolės
Padažui:
jautienos kaulai
morkos
svogūnai
česnakai
salierai
pomidorai
pomidorų pasta
1. Mėsos marinavimui visko dėkite pagal savo skonį. Pamarinuotą mėsą išsikepkite jums patogiu būdu: keptuvėje, ant grotelių ar tiesiog orkaitėje.
2. Bulvių piurė išsivirkite kaip esate įpratę, tik su morkomis, ir išvirę dėkite daugiau sviesto ir mažiau pieno – bus skaniau.
3. Raugintus kopūstus užpilkite vandeniu, įdėkite žiupsnelį cukraus ir troškinkite, kol suminkštės.
4. Tada ruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūnus supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kai svogūnai jau bus beveik iškepę, įpilkite 2 šaukštus balzaminio acto ir kaupiną šaukštą medaus ir dar pakepkite, kol išgaruos visas skystis ir svogūnai karamelizuosis.
5. Ištroškintus kopūstus sumaišykite su karamelizuotais svogūnais: 3 dalys kopūstų ir 1 dalis svogūnų.
6. Padažą gaminkite taip: viską sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą, kol kaulai ir daržovės gražiai apskrus. Tada viską dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 6 val. Nukoškite, įdėkite grūstų juodųjų pipirų ir dar virkite, kad sultinys įgautų pipirų skonį. Jeigu jums sultinys išėjo per skystas, sutirštinti galite kukurūzų krakmolu – truputį įpilkite ir užvirkite.
Comments