top of page

Keptų moliūgų sriuba su degustacija

Keptų moliūgų sriubos su skirtingais pagardais receptas yra išradingas pasirinkimas antrai Kalėdų dienai. Patiekalas kaip žaidimas.


Keptų moliūgų sriuba su degustacija, Alfo receptas

#Alfasvienasnamuose laidą ir video receptą rasite ČIA


Keptų moliūgų sriubai su degustacija reikia:

  • 700 g nuvalyto moliūgo

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 1 vid. poro

  • 2 valgomųjų svogūnėlių

  • 3 vid. morkų

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų DVARO sviesto 82 % rieb.

  • 700 ml daržovių sultinio

  • Žiupsnelio tarkuoto imbiero

  • Kelių smulkintų gvazdikėlių

  • 200 ml DVARO grietinėlės 35 % rieb.

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“


1. Moliūgą, svogūnus, česnakus, porus ir morkas supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“ bei SANTA MARIA akmens druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į kepimo indą išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 30 minučių, kol suminkštės ir apkeps.

2. Išimkite daržoves iš orkaitės, dėkite ant jų DVARO sviestą 82 % rieb. Viską išmaišykite.

3. Užvirkite sultinį ir į jį dėkite daržoves, imbierą ir gvazdikėlius. Pavirkite kelias minutes ir trintuvu sutrinkite sriubą, kad pasidarytų tiršta masė. Supilkite DVARO grietinėlę 35 % rieb., sumaišykite ir pavirkite.

3. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais „Tellicherry“.

4. Visus pagardus patiekite šalia sriubos ir ragaukite į dubenį mirkydami vis kitą ingredientą, tokiu būdu kiekvienu šaukštu išgausite vis kitą skonį. Kaip tai Alfas darė galite pamatyti čia (51:35 min.)


PATIEKTI:

Keptų moliūgų sriuba su skirtingais pagardais, Alfo receptai, patiekalas Kalėdoms

I. „Chorizo“ dešra

LOCAL OCEAN krevetės


  • ESPANA „Chorizo“ dešros

  • SABBINO BASSO alyvuogių aliejaus

  • LOCAL OCEAN šviežių krevečių

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • SANTA MARIA akmens druskos


1. Supjaustykite gabaliukais ESPANA „Chorizo“ dešrą ir apkepkite keptuvėje su SABBINO BASSO alyvuogių aliejumi.

2. Išdarinėkite LOCAL OCEAN krevetes.

3. Į tą pačią keptuvę dėkite krevetes ir apkepkite.

4. Pagardinkite SANTA MARIA akmens druska ir SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“.


II

„Fetos“ sūris / ožkos sūris


III

Kokosų pienas


IV

Kepinti juodos duonos trupiniai


V

Kepintos moliūgų sėklos


VI

SANTOLINO džiovinti smulkinti pomidorai


VII

Mėgstami traškučiai


VIII

Kepintos kedrinės pinijos


IX

Laiškiniai česnakai


X

Juodosios sezamo sėklos


ALFO PATARIMAI:

· Daržoves galite apkepti ir keptuvėje, bet tai užtruks daugiau laiko.

· Pagardus prie sriubos galite rinktis patys pagal savo skonį ir kiekvieną kartą keisti ir stebinti savo svečius.

· Daržovių sultinį galite keisti vištienos ar mėsos sultiniu.

· Degustacijai gali tikti lašiša, o mėgstantys aštriau gali įdėti aštrių prieskonių ar aštraus padažo.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page