top of page

Keptų pievagrybių iešmeliai su žaliosiomis salotomis ir ridikėliais (Receptas)


keptų pievagrybių iešmeliai su salotomis_Alfo receptas
VMG nuotr.

2–3 asm.


Salotoms su keptais pievagrybiais pagaminti reikia:

  • 2–4 skiltelių česnako

  • 1 nedidelio gabaliuko imbiero

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • 3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 250 g ekologiškų pievagrybių

  • 1 šakelės petražolių

  • 1 ryšulėlio svogūnų laiškų

  • 10–12 ridikėlių

  • 1 stiklinės šviežių žirnelių

  • 4–6 saujų įvairių salotų lapų

  • 2 šaukštelių kepintų sezamų sėklų 

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Česnaką, imbierą ir aitriąją papriką smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. 

  2. Ekologiškus pievagrybius sudėkite į dubenį, pilkite ⅔ dalies gaminto padažo, dėkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Marinuotus grybus sumaukite ant iešmelio ir leiskite marinuotis 10 min.

  3. Petražoles ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, ridikėlius perpjaukite per pusę. Į dubenį pilkite likusį padažą, dėkite smulkintus žalumynus, ridikėlius, žirnelius, druskos, pipirų ir viską išmaišykite.

  4. Marinuotų pievagrybių iešmelius kepkite įkaitintame grilyje iš visų pusių po 1–2 min. arba kol apskrus ir suminkštės.

  5. Į dubenį dėkite salotų lapus, marinuotus ridikėlius su žirneliais, keptus pievagrybius, ant salotų pilkite padažą, kuriame marinavosi ridikėliai su žirneliais, berkite sezamų sėklų ir patiekite.


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page