top of page

Marinuoti pievagrybiai (Receptas)

Nusipirkote pievagrybių savaitgalio picai, bet visų nepanaudojote? Užmarinuokite, turėsite gardų užkandį, pagardą ar garnyrą, kai prireiks.

 

marinuoti pievagrybiai_receptas
Shutterstock.com nuotr.

Marinuotiems pievagrybiams pagaminti reikia;

  • 400 g pievagrybių

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 3 šaukštų druskos

  • 4 šaukštų baltojo vyno acto

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 1 citrinos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

1. Grybus sumaišykite su aliejumi ir kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10 min.

2. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su likusiais ingredientais.

3. Į marinatą sudėkite karštus grybus, išmaišykite ir leiskite atvėsti apie 2 val.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page