Keptos mėlynosios bulvės su česnaku, šalavijais ir dešrelėmis
- 2020-02-07
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 35 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
600 g mėlynųjų bulvių
250 g rausvųjų svogūnų
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio medaus
500 g šviežių dešrelių (Niurnbergo arba kiaulienos)
1 šaukštelio česnako granulių
1 šaukšto Provanso žolelių
Šviežių šalavijų lapelių
Aliejaus (pašlakstyti)
1. Bulves perpjaukite pusiau, svogūnus nulupkite ir supjaustykite ketvirtadaliais. Svogūnus pabarstykite druska, patepkite medumi.
2. Kepimo skardelę pašlakstykite aliejumi, sudėkite bulves, pabarstykite česnako granulėmis, Provanso žolelėmis. Sudėkite svogūnus, viską dar kartą pašlakstykite aliejumi.
3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min., išimkite, sudėkite dešreles ir kepkite dar apie 20 min. Patiekite pabarstę šalavijo lapeliais.