Keptos mėlynosios bulvės su česnaku, šalavijais ir dešrelėmis


Keptos mėlynosios bulvės su česnaku, šalavijais ir dešrelėmis, vmg receptas
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 600 g mėlynųjų bulvių

  • 250 g rausvųjų svogūnų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio medaus

  • 500 g šviežių dešrelių (Niurnbergo arba kiaulienos)

  • 1 šaukštelio česnako granulių

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • Šviežių šalavijų lapelių

  • Aliejaus (pašlakstyti)

1. Bulves perpjaukite pusiau, svogūnus nulupkite ir supjaustykite ketvirtadaliais. Svogūnus pabarstykite druska, patepkite medumi.

2. Kepimo skardelę pašlakstykite aliejumi, sudėkite bulves, pabarstykite česnako granulėmis, Provanso žolelėmis. Sudėkite svogūnus, viską dar kartą pašlakstykite aliejumi.

3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min., išimkite, sudėkite dešreles ir kepkite dar apie 20 min. Patiekite pabarstę šalavijo lapeliais.