Keptos šviežios morkos


Keptos šviežios morkos, vmg receptas

2 asm.

Gaminimas 20 min.

Reikia:

Padažui:

  • 4 šaukštų „Hoisin“ padažo

  • ½ tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

  • pipirų

  • žiupsnelio smulkintų šviežių kalendrų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 10 šviežių nedidelių morkų

1. Nuvalykite nedideles jaunas morkas ir 5 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite. 2. Apšlakstykite morkas aliejumi ir vartydami kepkite ant kepsninės. Kepkite ant vidutinės kaitros apie 12–15 min. 3. Padažui: sumaišykite „Hoisin“ padažą su tarkuota žaliosios citrinos žievele ir juodaisiais pipirais. 4. Iškeptas morkas permaišykite su padažu ir užbarstykite smulkintomis kalendromis.