Kepenėlės su raudonuoju vynu


4 asm. Gaminimas 20 min. Kepimas 30 min.

  1. Reikia: 800 g veršienos kepenėlių (galima naudoti ir kiaulienos) 2 svogūnų 2 valgomųjų („šalotinių“) svogūnų 1 šaukšto miltų ½ l raudonojo vyno 50 ml baltojo vyno acto 30 ml aliejaus 50 g sviesto Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų 1. Padažui supjaustytus svogūnus pakepinkite keptuvėje su sviestu. Pabarstykite miltais, maišykite ir leiskite paruduoti. 2. Įpilkite raudonojo vyno ir acto. Viską gerai išmaišykite. Įberkite druskos ir pipirų. Pavirkite šį padažą 10 min. 3. Supjaustykite kepenis juostelėmis (apie 6 cm ilgio). 4. Labai stipriai įkaitinkite aliejų ir pakepinkite. Kepkite trumpai, maždaug 5–7 min. 5. Pasūdykite baigdami kepti, nes kitaip kepenėlės pasidarys kietos. 6. Sudėkite kepenėles į lėkštę, užpilkite padažo. 7. Patiekite su keptomis bulvėmis. Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg