top of page

Kepenėlės su raudonuoju vynu


Kepenėlės su raudonuoju vynu, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 50 min.


Reikia:

  • 800 g veršienos kepenėlių (galima naudoti ir kiaulienos)

  • 2 svogūnų

  • 2 valgomųjų („šalotinių“) svogūnų

  • 1 šaukšto miltų

  • ½ l raudonojo vyno

  • 50 ml baltojo vyno acto

  • 30 ml aliejaus

  • 50 g sviesto

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. Padažui supjaustytus svogūnus pakepinkite keptuvėje su sviestu. Pabarstykite miltais, maišykite ir leiskite paruduoti

2. Įpilkite raudonojo vyno ir acto. Viską gerai išmaišykite. Įberkite druskos ir pipirų. Pavirkite šį padažą 10 min.

3. Supjaustykite kepenis juostelėmis (apie 6 cm ilgio).

4. Labai stipriai įkaitinkite aliejų ir pakepinkite. Kepkite trumpai, maždaug 5–7 min. Pasūdykite baigdami kepti, nes kitaip kepenėlės pasidarys kietos.

5. Sudėkite kepenėles į lėkštę, užpilkite padažo.

6. Patiekite su keptomis bulvėmis.

Naujausi įrašai

bottom of page