top of page

Kelionė po Lenkijos virtuvę: ne tik koldūnai, bigosas ir legendinė skrandukų sriuba (laidos įrašas)



„Keliaudami iš Lietuvos per visą Lenkiją tikrai pajusite, kaip skiriasi mūsų rajonai gastronominiu atžvilgiu“, – sako Anna Pilarczyk, Lenkijos instituto projektų koordinatorė.

Pasak jos, šiuo metu lenkų virtuvė išgyvena atgimimą, prie kurio stipriai prisidėjo susivieniję virtuvės šefai. Į madą grįžta kašanka, burokėliai, žąsiena, laukinių gyvūnų mėsa.

„Be to, lenkai yra pametę galvas dėl gatvės maisto, – juokiasi A. Pilarczyk. – Valgo jį 24 valandas per parą.“

Kokių Lenkijos virtuvės patiekalų turite paragauti, o kokių geriau nebandyti, jei turite jautrų skrandį? Kuo lenkiškos spurgos skiriasi nuo lietuviškų? Kuo sovietmečiu Lenkijoje buvo keičiama mėsa? Kuo gali išgąsdinti ir nudžiuginti lenkų virtuvės kūrybiškumas? Apie viską išsamiai sužinosite laidoje „Skonio iššūkis“, kurią veda VMG prekių ženklo vadovė Rima Aukštuolytė.


Laidos „Skonio iššūkis“ klausykitės kiekvieną ketvirtadienį, 16.05 val., „Žinių radijo“ eteryje.

Naujausi įrašai

bottom of page