top of page

Kasmetinis Alfo bulvinių blynų receptas: greitas, lengvai pagaminamas, su azijietiška nata

Kaip ir kiekvienais metais Alfas vėl stebina naujausia savo mėgstamiausio patiekalo interpretacija.

Bulvinis blynas_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Atrodytų, ką galima naujo sugalvoti juos ruošiant, tačiau šefas nepaliauja stebinęs visų savo sekėjų ir žiūrovų. Todėl šį kartą blynai nustebins azijietišku poskoniu.

Sojų padažas, šitakiai – tai ingredientai, kurie ne tik papildys lietuviškus bulvinius blynus, tačiau ir atskleis juos taip, kaip galbūt nė vienas net nepagalvotumėte.

Nebijokite eksperimentuoti ir išbandykite juos savo namuose.


Fantastiškas azijietiškas bulvinis blynas

2 asm.


Bulviniam blynui pagaminti reikia:

  • 3 didesnių bulvių

  • 6–7 nedidelių šitakių

  • 1 vidutinio poro

  • 1 nykščio dydžio imbiero šaknies gabaliuko

  • Žiupsnelio kmynų

  • Žiupsnelio kalendros

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų su druska

  • 1 šaukšto sojų padažo

  • 1 šaukšto kvietinių miltų

  • 3–4 šaukštų rapsų aliejaus

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių lapelių ar valgomų žiedlapių (raudonųjų bazilikų, kalendrų, mėtų, pankolių žiedynų) (papuošimui)

Padažui:

  • 2 šaukštų majonezo „Originalus“

  • 1 šaukštelio sojų padažo

  • 1 šaukštelio aštraus padažo

1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite jas burokine tarka.

2. Šitakius supjaustykite pailgomis juostelėmis, porą – pusžiedžiais, imbierą sutarkuokite.

3. Dubenėlyje sugrūskite kmynus ir kalendrą.

4. Į bulves įmuškite kiaušinį, berkite paruoštus prieskonius, aitriųjų paprikų su druska, dėkite porus, šitakius ir imbierą, pilkite sojų padažo. Viską išmaišykite, bemaišant sudėkite miltus.

5. Į keptuvę pilkite rapsų aliejaus, įkaitinkite ir formuokite keptuvėje blynus. Apkepkite juos iš abiejų pusių.

6. Padažui: sumaišykite majonezą „Originalus“, sojų ir aštrų padažą.

7. Patiekite blynus uždėję ant jų padažo ir papuošę prieskoninėmis žolelėmis bei valgomais žiedlapiais.


PATARIMAI

1. Šitakius galite keisti rudaisiais pievagrybiais.


Daugiau receptų ir Alfo patarimų galite pamatyti laidoje čia.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page