Kas, kur, kada: naujų kavinių bei restoranų atidarymai, kitos sezono aktualijos




Vasaros sezonas – HoReCa – pasaulyje reiškia ne poilsį, o darbų įkarštį. Tad nenuostabu, jog gegužę ir birželį restoranų verslas plečiasi į pajūrį, atveria terasas, ieško personalo, papildo meniu… Veiksmo daug! Surinkome gniutulą šiltėjančio sezono naujienų ir trumpai drūtai suguldėme.

Nauja terasa senamiestyje

À ta santé“ – vienas naujesnių vyno barų Vilniuje. Čia karaliauja prancūziškas vynas ir sūriai. Su terasa!

Kita terasa-naujiena atsirado J. Basanavičiaus (Vilniuje, ne Palangoje) gatvėje. Duoklę atidavė žymiai a.a. dainininkei Amy Winehouse.




Nauja vieta po pušimis

„Gamtos ir pušų apsuptyje įsikūrusi poilsio erdvė, kviečianti pasimėgauti šefo Antonio Serros sukurtais užkandžiais ir dar neatrastų skonių kokteiliais“, – taip veidaknygėje pristatomas baras-lounge Nemenčinės plente. Šiek tiek nuotraukų yra jų „Facebook“ paskyroje.

„Keulė rūke“ įsivedė vegetarišką ir veganišką burgerį

Galbūt ne metų naujiena, bet, pripažinkite, kad nustebote! Tegyvuoja taika, meilė, muzika, geras laikas ir geras maistas, rašo jie. Už 6,5 Eur.


Čeburėkas išgyvena renesansą

Kada paskutinį kartą valgėte čeburėką? Rodos, jis vėl trendy. Švariai suvalgyti ir airanu nuplauti kviečia hipsteriškoji „Plaforma“.



Sugrįžta ekologiškais gardėsiais garsėjusi kepykla

Kai du draugai savo bendrą kūdikį „Patore“ paskelbė verslą parduodą, rašėme, kad jų veiklos tąsa susidomėjo seserys Lina ir Rasa Kalinauskaitės. „Patore sesės“ duris atveria tuo pačiu adresu birželio 6 d.!