
2 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Salotoms pagaminti reikia:
300 g moliūgo
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 saujos šviežių šalavijų
3 skiltelių česnako
50 ml alyvuogių aliejaus
1 buratos
Padažui:
50 ml alyvuogių aliejaus
1 saujos svogūnų laiškų
1 saujos šviežių bazilikų lapelių
1 šaukšto medaus
2 šaukštų obuolių sidro acto
Žiupsnelio druskos
1. Moliūgą supjaustykite riekelėmis, marinuokite druska, pipirais, šalavijais, česnakais ir alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 15 min. (orkaitėje 20–25 min.).
2. Visus padažui skirtus ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
3. Iškepusius moliūgus sudėkite į lėkštę, pilkite padažą ir dėkite buratą.
Gardžių atradimų.
Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
