Karališkos triušienos salotos



4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 100 g karštai rūkytos šoninės

  • 200 g virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių

  • 200 g marinuotų keptų paprikų

  • 50 g kaparėlių

  • 1–2 avokadų

  • druskos, juodųjų pipirų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • mėtų arba bazilikų lapelių (papuošti)

Padažui :

  • 2 šaukštų garstyčių

  • šlakelio Vusterio padažo

  • 1 šaukšto cukraus sirupo padažui

  • 1 gūžės romaninių salotų

  • 250 g triušienos filė

  • kelių šaukštelių cukraus sirupo arba skysto medaus obuoliams

  • 1 obuolio

1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.

2. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite cukraus sirupu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.T

3. riušieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus.

4. Triušienai apkepus sudėkite pjaustytą rūkytą šoninę ir dar pakepkite kelias minutes.

5. Paruoškite padažą: sumaišykite garstyčias, Vusterio padažą ir cukraus sirupą. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

6. Pasirinktose lėkštėse arba dubenyje dėkite plėšytas salotas, pupeles ir pjaustytas paprikas, apibarstykite kaparėliais. Išdėliokite šaukštu išskobtą avokadų minkštimą.

7. Keptus obuolius sumaišykite su triušiena ir išdėliokite ant jau sumaišytų ingredientų, papuoškite mėtomis arba bazilikų lapeliais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg