Karališkos triušienos salotos
- 2017-02-20
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 10 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Reikia:
100 g karštai rūkytos šoninės
200 g virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių
200 g marinuotų keptų paprikų
50 g kaparėlių
1–2 avokadų
druskos, juodųjų pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
mėtų arba bazilikų lapelių (papuošti)
Padažui :
2 šaukštų garstyčių
šlakelio Vusterio padažo
1 šaukšto cukraus sirupo padažui
1 gūžės romaninių salotų
250 g triušienos filė
kelių šaukštelių cukraus sirupo arba skysto medaus obuoliams
1 obuolio
1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.
2. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite cukraus sirupu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.T
3. riušieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus.
4. Triušienai apkepus sudėkite pjaustytą rūkytą šoninę ir dar pakepkite kelias minutes.
5. Paruoškite padažą: sumaišykite garstyčias, Vusterio padažą ir cukraus sirupą. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
6. Pasirinktose lėkštėse arba dubenyje dėkite plėšytas salotas, pupeles ir pjaustytas paprikas, apibarstykite kaparėliais. Išdėliokite šaukštu išskobtą avokadų minkštimą.
7. Keptus obuolius sumaišykite su triušiena ir išdėliokite ant jau sumaišytų ingredientų, papuoškite mėtomis arba bazilikų lapeliais.