top of page

Karštas jautienos vyniotinis, įdarytas sūriu ir daržovėmis, patiektas su pupelių salsa



4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.


Reikia:

  • 800 g jautienos nugarinės

  • 2 svogūnų

  • 4 skiltelių česnako

  • 1 brokolio

  • 150 g čederio sūrio

  • 1 mažos skardinės raudonųjų pupelių

  • 1 skardinės baltųjų pupelių pomidorų padaže

  • 1 mažos skardinės kukurūzų

  • žiupsnelio kumino ir aitriosios paprikos

  • druskos, pipirų

  • aliejaus (kepti)

1. Jautienos nugarinę gražiai išvyniokite naudodamiesi peiliu iki 0,5 cm storio išklotinės. Jeigu įpjovėte storiau, mėsą padaužykite mėsos muštuku. Padėkite mėsą ant maistinės plėvelės, paskaninkite druska, pipirais ir kuminu.

2. 1 svogūną ir 2 česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite kubeliais, virtą brokolį išskaidykite žiedynais ir pasmulkinkite. Sumaišykite su tarkuotu čederiu, paskaninkite druska ir pipirais. Šį įdarą sudėkite ant jautienos išklotinės ir suvyniokite. Naudodamiesi maistine plėvele, susukite į ritinį ir užriškite galius. Kepkite iki 100 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

3. Likusį svogūną ir česnaką pakepinkite supjaustę kubeliais, tada sudėkite visas pupeles ir kukurūzus, paskaninkite aitriąja paprika ir druska.

4. Iškepusį vyniotinį išimkite iš plėvelės ir dar paskrudinkite keptuvėje arba orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, kol išorė paruduos. Patiekite ant pupelių salsos.

Naujausi įrašai

bottom of page