Kaip pasigaminti prieskoningosios druskos namuose? (8 receptai)

Be druskos maistas prėskas, bet suteikite druskai papildomo skonio bei kvapo – ji nuneš jūsų patiekalą į skonių aukštumas.

Prieskoningos druskos pasigaminti patiems namuose labai lengva.

prieskoningoji druska, kaip pasigaminti namuose
VMG nuotr.

1. Citrusinių vaisių skonio druska

  • 100 g rupios druskos

  • 1 tarkuotos apelsino žievelės

  • 1 tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, tarkuotas vaisių žieveles ir sutrinkite.

Druska tiks prie paukštienos, veršienos, kiaulienos.


 

2. Rozmarinų druska

  • 100 g rupios druskos

  • 10 g šviežių rozmarinų lapelių (nubraukti nuo kotelių)

  • 5 g šviežių krapų

  • ½ tarkuotos apelsino žievelės

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, rozmarinus, krapus, apelsino žievelę ir sutrinkite. Druska tiks prie avienos, bulvių ir žvėrienos.


 

3. Uoginių paprikų druska

  • 100 g rupios druskos

  • 1 šaukšto uoginės paprikos

  • 1 šaukšto saldžiosios paprikos

  • žiupsnelio džiovintos aitriosios paprikos

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, paprikas ir sutrinkite.

Druska tiks prie avienos, kiaulienos ir daržovių.