Kaip išsirinkti geriausią lašišą? (Profesionalo patarimai)

Profesionalai visada rekomenduoja geriau pirkti visą žuvį, o ne atskiras jos dalis, nes taip taupiau ir tausiau. Ar mokame išsirinkti geriausią?

Kai tai padaryti, pataria virtuvės šefė Honorata Lyndo.


Kaip išsirinkti gerą lašišą ir ją išdoroti? Patarimai
VMG nuotr.

  1. Šviežia žuvis neturi pašalinio kvapo, nebent jūros ir jodo. Žuvis, stipriai kvepianti žuvimi, yra įtartina, tad tokios geriau nepirkti.

  2. Šviežios žuvies akys yra iškilusios, švarios, blizgančios, ragena skaidri.

  3. Žiaunos – nuo šviesiai iki tamsiai raudonos spalvos, žiauniniai dangteliai standžiai suglausti, nesusiklijavę.

  4. Oda blizganti ir stangri, gleivės skaidrios, žvynai tvirtai laikosi, pelekai ir uodega neapdžiūvę, raumenys standūs, elastingi, sunkiai atsiskiria nuo ašakų.

  5. Žuvis nelinksta, paspaudus pirštu duobutė nedelsiant išsilygina.

  6. Šviežia žuvis skęsta vandenyje.

  7. Neskrostų žuvų vidaus organai neištižę, nesusilieję ir gerai matyti, juos galima laisvai atskirti.

  8. Stenkitės pirkti visą šviežią žuvį, o ne supjaustytą gabalais.

  9. Geriau pirkti visą žuvį, o ne išdorotą. Jei nenorite doroti žuvies, geriau nusipirkite neišdorotą ir paprašykite pardavėjo, kad išdorotų, o jei prekybos centras tokios paslaugos nesiūlo – tuomet pasinaudokite mūsų patarimais.

  10. Jeigu perkate žuvį, supjaustytą gabalais, rinkitės tvarkingai ir lygiai supjaustytus gabaliukus, o ne plėšytus.

  11. Įsitikinkite, kad gabalai neapdžiūvę, nepatižę, oda natūraliai drėgna.

  12. Minkštimas turi būti tvirtas, neplėšytas tarp raumenų.

  13. Gabalai turi atrodyti šviežiai supjaustyti.