top of page

„Kumato“ pomidorai kitaip (receptas)

Iš saulėtos Ispanijos kilusi pomidorų rūšis chameleoniškai puošia stalą, kadangi jų įgaunamų spalvų gama – nuo žalsvai juodos iki sodrios, tamsiai raudonos.

Nors „Kumato“ pomidoro skonis – ne toks, kaip įprasto – vis vien siūlome paeksperimentuoti: kaip šią gardžią daržovę papildys cinamono, žaliosios citrinos ir mirino trio?

Valerijos Stonytės nuotr.


„Kumato“ pomidorų uogienė

  • 1 rudojo cukraus

  • 1 šaukšto sviesto

  • 2 kg „Kumato“ pomidorų

  • 1 cinamono lazdelės

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

  • 8 šaukštų mirino

  • žiupsnelio druskos

  1. Cukrų suberkite į puodą ir pakaitinkite, kol pradės karamelizuotis. Tada sudėkite sviestą ir kubeliais pjaustytus pomidorus.

  2. Sudėkite likusius ingredientus. Permaišykite ir virkite ant silpnos ugnies apie 40 min. arba kol uogienė sutirštės.

Naujausi įrašai

bottom of page