Kad skanu taptų skaniau: padažai koldūnams

Ne vien sviestu ir grietine gyvi" koldūnai. Skirtingi padažai suteiks jiems naujų skonių. Išbandykite bent jau šiuos keturis:


padažai koldūnams, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


Moliūgų padažas


400 ml padažo

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 400 ml sultinio

  • 1 šaukštelio džiovintų petražolių

  • 1 šaukštelio džiovintų peletrūnų

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 30 g miltų

  • 30 g sviesto

  • 200 g moliūgų tyrės

  • Žiupsnelio druskos

  • Kelių „tabasco“ padažo lašelių


  1. Sultinį užvirinkite kartu su žolelėmis ir paprikomis.

  2. Miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels. Plona srovele, nuolat maišydami, pilkite verdantį sultinį į miltų ir sviesto mišinį (roux).

  3. Kaitinkite, kol užvirs, ir virkite dar 7–10 min.

  4. Pabaigoje sudėkite moliūgų tyrę, užvirinkite. Baigdami virti įberkite druskos ir įpilkite „tabasco“.



Jogurtinis padažas su feta ir žolelėmis


Unsplash.com nuotr.

~400 g padažo

Gaminimo la