![Juodųjų serbentų želė, vmg receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_ae4bfb87270f4e58bf0597497a083c25~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_98,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_ae4bfb87270f4e58bf0597497a083c25~mv2.jpg)
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
700 ml saldintų juodųjų serbentų sulčių
250 ml juodųjų serbentų vyno
50 ml juodųjų serbentų likerio
1 pakelio (20 g) smulkiai maltos želatinos
2 šaukštų cukraus arba medaus
100 ml vandens
1. Vyną supilkite į puodą ir 5 min. pakaitinkite. 2. Supilkite sultis, likerį ir cukrų. Pakaitinkite iki užvirimo. 3. Želatiną ištirpinkite karštame virintame vandenyje. 4. Į karštą vyną supilkite tirpintą želatiną, gerai išmaišykite ir supilkite į formeles. 5. Įstatykite į šaldytuvą ir palikite sustingti. 6. Patiekite su juodųjų serbentų uogomis.