Joms abejingų tiesiog neliks: lengvos, gaivios salotos


gaivios salotos, Alfo receptai, vmgonline
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Salotoms pagaminti reikia:

  • 100 g salotų lapų mišinio

  • 1 avokado

  • 2 agurkų

  • 3–4 morkyčių

  • Pusės raudonojo svogūno

  • 150 g vyšninių pomidoriukų

  • 3–4 džiovintų pomidorų puselių

  • 100 g blanširuotų brokolių

  • 2 kiaušinių

  • 50 g DAUMANTŲ majonezo „Ekologiškas“

  • Alyvuogių aliejaus

  • Baltojo vyno acto

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 100 g SANTA BREMOR krilių mėsos

  • Prieskoninių žolelių

1. Kiaušinius išplakite su DAUMANTŲ majonezu „Ekologiškas“, įberkite SANTA MARIA akmens druskos, SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“, mėgstamų prieskoninių žolelių ir keptuvėje su šlakeliu aliejaus iškepkite omletą. Atvėsinkite ir supjaustykite kvadratėliais.

2. Agurkus, morkas, raudonąjį svogūną – plonai supjaustykite. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, džiovintus pomidorus supjaustykite gana smulkiai.

3. Į dubenį sudėkite salotų lapus, suberkite smulkinto avokado gabaliukus, sudėliokite agurkus, morkas, svogūną, brokolius, džiovintus pomidorus. Pašlakstykite viską aliejumi, baltojo vyno actu, įberkite SANTA MARIA akmens druskos ir SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Ant viršaus suberkite omleto gabaliukus ir sudėkite SANTA BREMOR krilių mėsą.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg