top of page

Jautiena, troškinta su raudonuoju vynu (Receptas)


jautienos troškinys, vmg receptas
VMG nuotr.

5–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Troškinimas 1 val.


Jautienai, troškintai vyne, pagaminti reikia:

  • 2 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnių „Rib Eye“

  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio „Black Angus“

  • 4 šaukštų lydyto sviesto

  • 100 g šaltai rūkytos šoninės

  • 1 didelio saldžiojo svogūno

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 2–3 morkų

  • 50 g juodojo šokolado (ne mažiau nei 70 proc.)

  • 1 butelio raudonojo sauso vyno

  • 250 ml sultinio

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 200 g pievagrybių

  • 10–12 marinuotų svogūnėlių

1. Supjaustykite jautieną gana stambiais kubeliais – maždaug 4 x 4 cm. Keptuvėje su 2 šaukštais sviesto apkepkite jautieną, nustatę didelę kaitrą. Sudėkite mėsą į troškintuvą.

2. Šoninę supjaustykite juostelėmis, saldųjį svogūną – šiaudeliais. Keptuvėje su likusiu sviestu apkepkite šoninę, svogūnus su cukrumi, taip pat – morkas, supjaustytas gana stambiai. Kai svogūnai taps aukso spalvos, sudėkite smulkintą šokoladą ir greitai permaišykite.

3. Šį mišinį sudėkite į troškintuvą su mėsa. Supilkite raudonąjį sausą vyną, sultinį ir troškinkite apie 1 val. Kartkartėmis patikrinkite, ar neišgaravo skystis. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Paragaukite, įberkite druskos ir pipirų.

4. Pabaigoje sudėkite puselėmis supjaustytus pievagrybius ir marinuotus svogūnėlius. Viską pakaitinkite kartu dar 10 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page