top of page

Jautiena įdarytos kriaušės (Receptas)

Puikiai atrodantis patiekalas tiks ir kasdieniam, ir šventiniam stalui.


jautiena įdaryta kriaušė_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm. 

Gaminimas 20 min. 

Virimas/kepimas 90 min. 


Jautiena įdarytoms kriaušėms pagaminti reikia:

  • 4 kietos kriaušės 

  • 250 ml kefyro

  • 350 g jautienos kumpio arba nugarinės

  • 1 kiaušinis

  • 1 svogūnas

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų 

  • Muskato riešuto

  • Maltos saldžiosios paprikos

  • Balzaminio acto


  1. Į kefyrą įtarkuokite muskato riešuto, įberkite paprikos, druskos ir išmaišykite. 

  2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau ir išskobkite kuo daugiau kriaušės. Išskobtas kriaušes sudėkite į paruoštą kefyrą ir palikite valandai. 

  3. Kol kriaušės marinuojasi, išvirkite mėsą su svogūnu, pipirais ir druska. 

  4. Sumalkite išvirusią mėsą ir svogūną. Sumaltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, šaukštu balzaminio acto ir žiupsneliu druskos. Taip pat įpilkite 2–3 šaukštus kefyro, kuriame mirko kriaušės. 

  5. Kriaušių puseles ištraukite iš kefyro ir įdarykite paruoštu mėsos įdaru. 

  6. Sudėkite abi puseles, apvyniokite kulinariniu siūlu ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 15 min.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page